Preloader image
Title Image

Een greep uit de mogelijkheden

Op deze pagina vind je een greep uit de werkzaamheden die ik voor jouw onderneming kan verrichten.

Heb je vragen? Of wil je in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek ontdekken wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Offertetraject | Inventarisatiefase

Je hebt één of meerdere gesprekken gevoerd met je potentieel nieuwe opdrachtgever. De klik is er en je hebt een aardig beeld van het werk wat je voor hem / haar kunt doen. De vertaling ervan naar een aantrekkelijk aanbod is nog een hele kunst. Hoe stem je op een goede manier dat aanbod af? Hoe zorg je ervoor dat je alle onderdelen van de opdracht (of de te ontwikkelen functionaliteit) in beeld hebt? Welke voorwaarden stel je aan de uitvoering van de opdracht? Wat zijn een reeële planning en kosten?

Zeker bij wat grotere opdrachten is het belangrijk aandacht te besteden aan de offerte. In sommige gevallen is het helder krijgen van de opdracht al een opdracht op zich en kan je dit als zodanig verkopen.

Kost het uitwerken van een uitgebreide offerte je energie? Zoek je naar een toegankelijke en moderne manier van offreren? Heb je behoefte aan iemand die de leiding neemt in het helder krijgen en uitwerken van specificaties, planning en kosten? Ik kan je helpen! Neem contact met mij op.

Prototype | Functioneel ontwerp

De opdracht is binnen en je kunt aan de slag. Wellicht ben je zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat of werk je samen met een team van specialisten. Vooraf helderheid over de criteria waaraan het eindresultaat moet voldoen is essentieel. Het scheelt een hoop gedoe zoals dubbel werk, onnodig werk, veelvuldig overleg en irritaties. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wat enorm kan helpen is het maken van een online (clickable) prototype. Zo wordt precies duidelijk hoe de uiteindelijke oplossing gaat werken. Een ideale manier om het eindresultaat scherp te krijgen in overleg met je opdrachtgever. Een prototype is bovendien een handig handvat tijdens het realiseren van de oplossing.

Naast of in plaats van een prototype is een functioneel ontwerp ook een mogelijkheid. Ik kies daarbij voor praktisch. Dus geen dikke rapporten en wel uitwerken dat wat nodig is om efficient het eindresultaat te halen. Spreekt dit je aan? Is specificeren niet je ding en besteed je dat graag uit? Neem dan contact met mij op.

Workshops

Workshops of interactieve overleggen zijn een uitstekende manier om in korte tijd veel te bereiken. Een paar uur met stakeholders of teamleden in één ruimte scheelt soms weken van mailverkeer en afstemming. Workshops zijn zeer waardevol bij het specificeren van een opdracht, het uitwerken van een klantreis of definiëren van het eindresultaat. Mits de workshop goed wordt uitgevoerd!

Een duidelijk doel, een voorbereide aanpak, een ontspannen en doelgerichte leiding tijdens de workshop helpt. Minstens zo belangrijk is het communiceren van de besluiten en actiepunten na afloop. Het totaal zorgt voor focus, actieve betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaten.

Zie je een workshop als de mogelijkheid om stappen te zetten binnen jouw project? Ontbreekt het je aan tijd om dit goed te organiseren? Of besteed je dat liever uit? Neem je liever actief deel dan dat je leiding geeft aan een workshop? Heb je behoefte aan een onafhankelijke partij en wellicht mening tijdens de workshop? Neem dan contact met mij op.

Borgen klantbelang

Het borgen van het klantbelang is één van de verantwoordelijkheden van een product owner. Een uitdagende en essentiële rol binnen een scrumteam. Als jouw focus of de focus van je team ligt op techniek en dit ook je / jullie expertise is, dan komt de gebruikers- of functionele kant van de oplossing soms in het gedrang. Dat gaat ten koste van de efficiëntie van het team.

Door mijn uitgebreide ervaring als informatieanalist, productmanager en projectleider is de rol van product owner mij op het lijf geschreven. Mijn kennis van zowel techniek als proces is daarbij van onschatbare waarde. Ik ben een uitstekende sparringpartner voor zowel it-specialisten, juristen, operationele- als marketingmedewerkers. Sinds 2018 ben ik PSPO I gecertificeerd.

Op zoek naar een product owner voor jouw scrumteam? Neem dan contact met mij op.